Nagyböjti re­cept­gyűjtés

Hamvazószerdán kezdetét vette a húsvétig tartó 40 napos böjt, a bűnbánat és az önmegtartóztatás ideje. Számos vidéken még a múlt század második felében, a századforduló táján is szokásban volt, hogy a zsíros edényeket hamvazószerdán hamulúggal kisúrolták, s azokat csak húsvétkor vették elő. Húst és zsíros ételt nem ettek, külön edényben, olajjal vagy vajjal főztek.

kislany_sutes

Ma már nincsenek ilyen szigorú tilalmak, sokan mégis tartózkodnak ilyenkor a húsfogyasztástól, és vannak, akik megvonják étrendjükből a tojás- és tejfogyasztást egyaránt. 

Az ő kedvükért szeretnénk összeállítani egy receptgyűjteményt, aminek bővítésére hívunk titeket!

A 10 legjobb böjti recept felkerül majd a Virágzó vasárnap tematikus napunk dedikált oldalának gasztronómiai pontja alá. A húsvét előtti nagyhéten majd ezekből a receptekből tudtok válogatni a főzések során. 

Ha érdekel a népi gasztronómia és szerettek sütni-főzni, úgy a népi konyha receptjei közül keressetek egy bevált receptet szüleitek, nagyszüleitek recepteskönyvéből, és osszák meg velünk! Amennyiben el is készítitek a finomságokat és fotót csatoltok a recept mellé, azt is nagy örömmel fogadjuk!

 
Könnyítsük meg szegény háziasszonyok dolgát!


A recepteket a szervezes@hagyomanyokhaza.hu e-mail címre várjuk 2021. március 24-ig.  

 
 

Folk_ME has been in­tro­duced in Qatar

Hungarian Heritage House’s digital music education program, which garnered interest from several countries, opening up new opportunities for collaboration.

Interested in other programmes?

Subscribe to our newsletter and be the first to hear about our events and training.